Laten we onszelf voorstellen

Wij zijn Nadia en Abderrazzaq (Abe), zus en broer. We zijn geboren in Marokko en opgegroeid in Nederland. Vorig jaar besloten we ons leven en onze carrière in Nederland achter ons te laten en terug te keren naar ons geboorteland Marokko.

We kozen de naam Amalia voor onze Riad, omdat het een harmonieuze mix is van “Amal”, dat hoop symboliseert, en de gewaardeerde naam van de Nederlandse kroonprinses “Amalia”. Deze opzettelijke samensmelting verwijst naar waar we zijn geboren (Marokko) en waar we zijn opgegroeid (Nederland). Ons logo belichaamt deze filosofie visueel, met een kroon die naadloos is geïntegreerd met de historische poorten van de Kasbah in de Medina, als symbool voor een majestueuze poort naar traditie en pracht.

Deze riad bezitten is als een droom die uitkomt voor ons. Het is iets wat we al heel lang wilden en nu genieten we van het leven in Marokko. Ons favoriete bezigheid is het delen van onze liefde voor onze cultuur en ervoor zorgen dat onze gasten een geweldige tijd hebben. We zouden het erg leuk vinden als je een verblijf in onze riad boekt of langskomt voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een kop koffie.

Met vriendelijke groet,

Nadia & Abderrazzaq

Onze visie

In Riad Amalia streven we ernaar dat elke gast zich welkom voelt als een lid van de familie, met aandacht die verder gaat dan de standaard verwachtingen. Of het nu door middel van onze elegant ingerichte kamers is, elk met voorzieningen zoals gratis WiFi, airconditioning en uitzicht op onze rustige binnenplaats, of door middel van onze keuken die de lokale smaken viert. Elk aspect van ons etablissement is ontworpen met uw welzijn in het achterhoofd.

We waarderen het respect voor Marokkaanse tradities en voldoen tegelijkertijd aan de behoeften van de hedendaagse reiziger, waardoor we een ervaring creëren waar het verleden het heden verrijkt. In Riad Amalia nodigen we je uit om een authentiek Marrakech te ontdekken, door middel van een verblijf dat niet alleen rust en ontspanning belooft, maar ook een diepgaande culturele onderdompeling.

Dit verblijf van 161 m² ligt in de historische wijk Kasbah en is het resultaat van de wens om hedendaagse elegantie te combineren met de eeuwenoude traditie van Marokkaanse riads.
Elke hoek van Riad Amalia, van onze zorgvuldig ingerichte kamers tot onze rustgevende patio versierd met een verfrissende fontein, is een uitnodiging om de Marokkaanse levenskunst in een nieuw licht te ontdekken. Onze ruimtes zijn ontworpen met jouw ontspanning in het achterhoofd en combineren modern comfort met traditionele accenten, waardoor je heerlijk kunt ontsnappen aan de drukte van alledag.

Welkom in onze wereld

We hebben de naam Riad Amalia gekozen omdat het een harmonieuze mix is van “Amal”, dat hoop symboliseert, en de gewaardeerde naam van de Nederlandse kroonprinses “Amalia”. Deze opzettelijke samensmelting weerspiegelt ons ethos, het vastleggen van de geest van hoop naast nobele elegantie. Ons logo belichaamt deze filosofie visueel, met een kroon die naadloos is geïntegreerd met de historische poorten van de Kasbah in de Medina, als symbool van een majestueuze poort naar traditie en pracht.

Welkom in Riad Amalia!

RIAD AMALIA - Jouw Riad in het hart van Marrakech

Riad Amalia, gelegen in het hart van de Medina van Marrakech, is het resultaat van een passie die gedeeld wordt door Nadia en Abderrazzaq (Abe) Aliyat, broer en zus verenigd door hun liefde voor Marokko en zijn rijke erfgoed. Dit toevluchtsoord van 161 m², verankerd in de historische wijk Kasbah, is het resultaat van een verlangen om hedendaagse elegantie te laten samensmelten met de eeuwenoude traditie van Marokkaanse riads.

Elke hoek van Riad Amalia, van onze zorgvuldig ingerichte kamers tot onze rustgevende patio versierd met een verfrissende fontein, is een uitnodiging om de Marokkaanse levenskunst in een nieuw licht te ontdekken. Onze ruimtes, ontworpen met uw ontspanning in het achterhoofd, combineren modern comfort met traditionele accenten en bieden een prachtige ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven.